Wat te doen in Reykjavik?

Wat te doen in Reykjavik?

Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, biedt een mix van moderne cultuur, historische bezienswaardigheden en natuurlijke wonderen. Hier zijn de 6 leukste highlights die je niet mag missen in de fantastische stad Reykjavik:

Hoogtepunten in Reykjavik stad

Hallgrímskirkja

Deze iconische kerk, met zijn opvallende architectuur geïnspireerd op basaltlavaformaties, is het hoogste gebouw in Reykjavik. De toren biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende bergen en zee.

Harpa Concert Hall

Dit glinsterende glazen gebouw aan de waterkant is een architectonisch wonder en de thuisbasis van het IJslandse Symfonieorkest. Bezoekers kunnen genieten van concerten, theaterproducties en tentoonstellingen, evenals het adembenemende uitzicht op de haven.

Perlan

Dit futuristische gebouw, gelegen op een heuvel, herbergt een observatiedek met een 360-graden uitzicht over Reykjavik Island. Binnen vind je tentoonstellingen over de natuur en geologie van IJsland, waaronder een kunstmatige ijsgrot.

Nationaal Museum van IJsland

Dit museum biedt een diepgaand inzicht in de geschiedenis en cultuur van IJsland, van de vroege Vikingnederzettingen tot de moderne tijd. De collectie omvat artefacten, kunstwerken en interactieve displays.

Laugavegur

De belangrijkste winkelstraat van Reykjavik, bekend om zijn boetieks, cafés, bars en restaurants. Het is de perfecte plek om lokale mode, design en IJslandse delicatessen te ontdekken.

Tjörnin

Dit pittoreske meer in het centrum van de stad is omgeven door kleurrijke huizen en parken. Het is een favoriete plek voor zowel locals als toeristen om te wandelen, vogels te spotten of gewoon te ontspannen.

Omgeving van Reykjavik

De omgeving van Reykjavik biedt een scala aan adembenemende natuurlijke en culturele bezienswaardigheden die gemakkelijk te bereiken zijn vanuit de stad. Hier zijn enkele hoogtepunten:

De Blue Lagoon: Op slechts 40 minuten rijden van Reykjavik ligt dit iconische geothermische spa-complex. De Blue Lagoon staat bekend om zijn melkachtig blauwe water, rijk aan mineralen, en biedt een ontspannende ervaring in een unieke omgeving van lavavelden.

Gouden Cirkel: Deze populaire toeristische route omvat drie van IJslands meest beroemde natuurlijke attracties. Þingvellir Nationaal Park is een historisch en geologisch significant gebied waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen uit elkaar drijven. 

Geysir Geothermisch Gebied herbergt de actieve geiser Strokkur, die regelmatig hete waterkolommen de lucht in spuit. Gullfoss, de "Gouden Waterval", is een majestueuze waterval die in twee trappen in een diepe kloof stort.

Reykjanes Peninsula: Dit schiereiland, net ten zuidwesten van Reykjavik, biedt een ruig landschap van lavavelden, geothermische gebieden en dramatische kustlijnen. Hoogtepunten zijn de Krýsuvík geothermische velden, de Gunnuhver hete bronnen en de fotogenieke vuurtoren van Reykjanesviti.

Hvalfjörður: Deze schilderachtige fjord, op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Reykjavik, is een rustige plek voor wandelingen en het verkennen van verborgen watervallen zoals Glymur, de hoogste waterval van IJsland.

Snæfellsnes Peninsula: Bekend als "IJsland in miniatuur", biedt dit schiereiland een verscheidenheid aan landschappen, van vulkanen en gletsjers tot zwarte zandstranden en pittoreske dorpen. Het Snæfellsjökull National Park is beroemd om zijn stratovulkaan met een gletsjerkap, die de setting vormde voor Jules Verne’s roman "Reis naar het Middelpunt van de Aarde".

Het Noorderlicht: Tijdens de wintermaanden is de omgeving van Reykjavik een uitstekende plek om het noorderlicht te zien. Een korte rit buiten de stadslichten biedt een goede kans om dit spectaculaire natuurverschijnsel te ervaren.