Wat maakt Breda zo’n fijne stad om te wonen?

Wat maakt Breda zo’n fijne stad om te wonen?

Als je op zoek bent naar een stad waar je lekker kunt wonen en waar genoeg te beleven valt, dan is Breda zeker een goede keuze! Deze oude stad in het zuiden van Nederland heeft een rijke geschiedenis en heeft een bruisend centrum met gezellige terrasjes, leuke winkels en diverse culturele activiteiten. Breda heeft voor iedereen wel iets te bieden en je zult je er snel thuis voelen. In onderstaand blog, kun je lezen wat de voordelen zijn van wonen in Breda, de bezienswaardigheden en waarom het inhuren van een verhuisbedrijf een slimme zet kan zijn.

Voordelen van wonen in Breda

Er zijn verschillende voordelen aan het wonen in Breda. Ten eerste is Breda een zeer gezellige en sociale stad. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd, zo wordt Koningsdag uitvoerig gevierd in Breda en is er het populaire jazzfestival Breda Jazz. Ook zijn er tal van gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast staat Breda bekend als een veilige stad, wat het een ideale plek maakt om te wonen voor gezinnen. Er zijn vele goede scholen en er is genoeg groen en ruimte voor kinderen om te spelen. Een ander voordeel van Breda is de centrale ligging in Nederland. Vanuit Breda ben je in korte tijd met de trein of auto in grote steden als Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. 

Bezienswaardigheden in Breda

In Breda hoef je je nooit te vervelen. De stad heeft een rijke geschiedenis en dit is terug te zien in diverse bezienswaardigheden. Het bekendste en meest imposante gebouw is de Grote Kerk, midden in het centrum van de stad. Deze gotische kerk uit de 15e eeuw is zeker een bezoekje waard. Een andere historische plek is het Begijnhof, een rustig en sfeervol hofje waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Voor kunstliefhebbers is het Stedelijk Museum Breda een must-visit. Hier vind je een mix van moderne en historische kunst, met regelmatig wisselende tentoonstellingen. Ook het MOTI Museum of the Image en het Graphic Design Museum zijn de moeite waard om te bezoeken. Als je van groen en natuur houdt, dan is het Mastbos de ideale plek om te wandelen, fietsen of picknicken. Dit is het oudste aangeplante bos van Nederland en het ligt op slechts een steenworp afstand van het stadscentrum. Daarnaast zijn er in de omgeving van Breda meerdere prachtige natuurgebieden en landgoederen te vinden, zoals de Vrachelse Heide en de Pannenhoef.

Inhuren van een verhuisbedrijf

Als je gaat verhuizen naar Breda, of binnen Breda verhuist, is het inschakelen van een verhuisbedrijf zeker aan te raden. Een verhuizing kan namelijk behoorlijk stressvol zijn en het inhuren van professionals kan je veel zorgen uit handen nemen. Een verhuisbedrijf kan niet alleen al je spullen vervoeren, maar ook helpen met het inpakken van de dozen, demonteren en monteren van meubels en het aansluiten van apparatuur. Verhuisbedrijf Breda? Die ga je online zeker vinden!